середу, 28 жовтня 2015 р.

Квітка Цісик -легендарна американська співачка українського походження



Становлення незалежної української держави неможливе без пробудження національної свідомості народу, насамперед молоді. У зв'язку з цим, однією з найважливіших проблем сьогодення є відро­дження національної самобутності музичного мистецтва, покликаного формувати високий інтелект нації.
За роки незалежності України віднайдено чимало нових даних про видатних постатей в науці, культурі та політиці нашої держави. Серед них багато таких, чиї імена в радянські часи замовчувались, писати про них було за­боронено. А систематизація праць дослідників славетних імен України часто обмежувалась згадкою невеликої кількості жіночих постатей. Серед них є постать американської співачки українського походження - Квітки Цісик.
Актуальність теми полягає в тому, що життя і творчість  Квітки Цісик, а також її родини є малодослідженою в  українській історіографії.
Аргументувати вибір теми даної роботи можна тим, що наші  корені,  Батьківщина є  найвищими  цінностями у житті кожного свідомого українця, а особа, про яку  йтиме мова  в даній роботі є американкою українського походження.
Метою роботи є дослідити життєвий і творчий шлях Квітки Цісик, зібрати і систематизувати матеріал про співачку; популяризувати пісні у виконанні Квітки Цісик.  Зважаючи на те, що діяльність Квітки Цісик в Україні є маловідомою, то мету даної роботи можна вирішити шляхом виконання таких завдань:
1) опрацювати вже відомі джерела про життя та діяльність Квітки Цісик;
2) проаналізувати внесок К. Цісик у популяризацію української  пісні за межами України;
3) привернути увагу до вивчення життєвого і творчого шляху співачки.
У сучасній історії України є багато імен, які для пострадянських людей як були, так і залишаються невідомими, попри їхній вагомий внесок у справу популяризації  української  історії та культури...
Об'єктом дослідження є життєвий шлях Квітки Цісик.
Предметом дослідження є пісенна творчість української співачки американського походження.
Естетику  та історію культури досліджують історики, мистецтвознавці, філософи, культурологи. Інформацію про Квітку Цісик можна знайти лише в публікаціях ЗМІ, навіть Інтернет видавав тільки шаблонну біографічну довідку.
Новизна та практична цінність дослідження по­лягає   у приверненні уваги до творчості Квітки Цісик, необхідності її вивчення, а також як основи для подальшого поглибленого дослідження проблеми.

Немає коментарів:

Дописати коментар